Prestaties ruim binnen de parameters

In opdracht van UrbanLink uit Gent, tekende ARCAS ARCHITECT uit Knokke-Heist het ontwerp voor nieuwbouwproject ’t Zuid in Harelbeke. Gesterkt door de vroegere samenwerking met Govaere voor de Nieuwe Concessie in De Haan, prees ARCAS ARCHITECT de aannemer bij UrbanLink aan. Begin 2020 volgt de finale oplevering en daarmee kan Govaere een punt zetten achter alweer een succesvol project.

ARCAS ARCHITECT Architect

Residentie 't Zuid - Harelbeke

ARCAS-architect Sebastiaan De Mey is van bij de opstart van ’t Zuid in 2016 mee aan boord. Ook bij de Nieuwe Concessie in De Haan zat hij mee aan tafel, dus hij wist zeker in Govaere opnieuw een degelijke en secure partner te vinden om zijn ambitieuze plannen perfect uit te werken.

Govaere kan al die stijlen aan en dat is weinigen gegeven.

‘Je kan als architect nog zo’n mooi ontwerp tekenen, de verkeerde aannemer kan alles in een handomdraai met de grond gelijk maken. Met ARCAS ARCHITECT ontwerpen we veel verschillende gebouwen in heel uiteenlopende stijlen: van traditioneel tot erg modern en vooruitstrevend. Govaere kan al die stijlen aan en dat is weinigen gegeven. Niet elke aannemer heeft de capaciteit om bijvoorbeeld dat fijne en ornamentale werk mooi uit te werken.’

‘Wij beoordelen aannemers volgens drie belangrijke parameters’ zegt Sebastiaan. ‘Ten eerste of de uitvoering kwalitatief is, ten tweede of de werken binnen de vooropgestelde termijn zijn gebeurd, en ten derde of ze dit ook binnen het vooropgestelde budget hebben gedaan. Govaere presteert altijd ruim binnen die parameters.’ Project ’t Zuid wordt inderdaad ver voor deadline opgeleverd, problemen werden binnen het budget opgelost en de uitvoering verliep vlekkeloos.

Een pluim op de hoed van Govaere en projectcoördinator Rik. ‘Samenwerken met Rik verloopt erg constructief. Op elke werfvergadering wordt proactief van alles een mock-up gepresenteerd, zodat we een correct beeld hebben van wat er gerealiseerd zal worden. Zo kunnen wij als architect met een gerust hart ons ontwerp aan hen overlaten.’

M G SDM 15
M G Nieuw Zuid Harelbeke 1
M G Nieuw Zuid Harelbeke 15
M G Nieuw Zuid Harelbeke 12