Menu

Govaere en Kia: een geslaagd huwelijk

Het artikel over Govaere en KIA verscheen in het vakmagazine 'Bouwnieuws' van de Bouwunie, editie 5 van 2017.


Govaere en Kia: een geslaagd huwelijk

Hoge kwaliteit leveren en uitstekende nazorg bieden. Daarmee wint bouwonderneming Govaere nv al decennialang het vertrouwen van haar klanten. Karaktereigenschappen die het familiebedrijf uit Lendelede nauwgezet typeren. En zo goed als dezelfde troeven kenmerken ook autoconstructeur Kia. Niet zo verwonderlijk dus dat Govaeres jongste fleetkeuze snel was gemaakt."Nadat het project is afgerond, willen we er voor de klanten nog altijd zijn."

Als aannemer van appartementen en utiliteitsgebouwen is Govaere nv een gevestigde waarde in de bouwsector. Naast beton- en metselwerken leggen ze zich ook toe op de volledige afwerking van gebouwen. Volgend jaar mag de 65 medewerkers tellende onderneming haar 60e verjaardag vieren. Als kers op de verjaardagstaart verhuist ze eind 2018 naar de nieuwe site in Kortrijk-Noord. “Het is hier te klein geworden. Zowel voor logistiek, administratie als prefab”, verduidelijkt Pierre Govaere.

Henri Govaere richtte in 1958 de nv op. Daarna nam Jan Govaere de fakkel over. Zijn beide zonen, Henri en Pierre, werken nu ook in het bedrijf. Het familiale karakter blijft dus zeker behouden. Intussen geniet het bedrijf naamsbekendheid in Vlaanderen, Henegouwen en Waals-Brabant. Trots blikt het terug op realisaties zoals het kantoorgebouw van Skyline Communications aan de E403 in Izegem, de appartementsblokken De Steelander in Harelbeke en De Nieuwe Concessie in De Haan, en het Kortrijkse Vives-schoolgebouw voor het departement verpleegkunde en vroedkunde. “We gaan tot vóór Brussel”, vertelt Francis Vansteeland, financieel verantwoordelijke bij Govaere nv. “Anders zijn onze werkploegen door de files en de afstand te lang onderweg van en naar de werven.”

Govaere nv koestert niet alleen haar werknemers, maar uiteraard ook haar klanten. “Onze naam wordt nog altijd geassocieerd met kwaliteit”, laat Pierre Govaere weten. “Kwaliteit in afwerking en in nazorg. Want ook nadat het project is afgerond, willen we er voor de klanten nog altijd zijn.” “Als aannemer nemen we dan ook zoveel mogelijk taken van de bouwheer over”, geeft Francis Vansteeland aan. “Dat wordt enorm geapprecieerd.”


Gecharmeerd door Kia

Gecharmeerd door Kia

Vertrouwen op bouwen, is de slogan van Govaere. Maar andersom, bouwen op vertrouwen, dat is ook een prioriteit voor de bouwonderneming. Aan sterke vertrouwensrelaties hecht ze veel belang. Sinds kort heeft Govaere ook in Kia een matchende partner gevonden. “Onze fleet is uitgebreid met twee Kia’s, twee Cee’d Sportwagons. Een zwarte en een witte”, melden Pierre Govaere en Francis Vansteeland. “Kia is wel vrij nieuw in de fleetmarkt, maar we waren meteen overtuigd. Inzake prijs-kwaliteit is het Zuid-Koreaanse merk top. Zoveel opties voor zo’n prijs, dat is haast niet te geloven. En daarnaast krijg je zeven jaar garantie. Onze personeelsleden die ermee rijden zijn bovendien heel tevreden over de wagens. We renten de wagens voor drie jaar en daarna kopen we ze aan voor twee jaar. Wie weet worden onze volgende wagens weer Kia’s. En inderdaad, mocht Kia ook bestelwagens op de markt brengen, dan overwegen we zeker om die aan te kopen.”