Menu

Govaere schrijft beetje geschiedenis

Het artikel over onze verhuis verscheen op de website van Made In West-Vlaanderen op 17 september 2017. 


Govaere schrijft een beetje geschiedenis

Na 60 jaar neemt Bouwonderneming Govaere N.V. binnenkort afscheid van de Heulsestraat in Lendelede en verhuist eind 2018 naar een gloednieuw kantoor op het bedrijventerrein Kortrijk-Noord II in Kuurne, 2 kilometer verderop. Het bouwbedrijf was al een hele tijd op zoek naar een nieuwe site om de bedrijfsactiviteiten verder uit te breiden. Het bedrijventerrein Kortrijk-Noord II, een ontwikkeling van Intercommunale Leiedal, wordt beschouwd als de uitgelezen plaats om een nieuwbouw te realiseren. Op Kortrijk-Noord is er in principe nog slechts 1,2 hectare grond beschikbaar is voor geïnteresseerde ondernemers.

Bouwonderneming Govaere N.V. is sinds 1957 actief als aannemer van appartementen, utiliteitsgebouwen en bedrijfskantoren. Jan Govaere nam in 1990 het familiebedrijf over van zijn vader. Vandaag is de kmo uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de bouwwereld met een waslijst aan mooie referenties. Het bouwbedrijf spitst zich niet enkel toe op de ruwbouw van grotere bouwprojecten, maar verzorgt ook de volledige afwerking inclusief een sleutel-op-de-deurformule. Het bedrijf met een vrij familiale sfeer pakt ook graag de complexere opdrachten aan.


Investeren in toekomst en kwaliteit

Omdat Henri en Pierre, de beide zonen van Jan Govaere, in het bedrijf stappen, werd beslist om te investeren in de toekomst en in kwaliteit. Het terrein van ongeveer anderhalve hectare werd aangekocht bij Intercommunale Leiedal. “De aankoop verliet vlot, mede dankzij de constructieve verstandhouding en de professionele aanpak bij Leiedal.”, zegt Jan Govaere, zaakvoerder van het bedrijf.  De nieuwe site in de Pieter Verhaeghestraat heeft het voordeel vlot bereikbaar te zijn vanaf de R8 en de Ringlaan in Kuurne.

Het nieuwe gebouw werd ontworpen door architect Jan Demeyere en zal een indrukwekkend bedrijfskantoor worden met enkele architecturale hoogstandjes. “Het gebouw zit vol met technische uitdagingen en moet dan ook een weerspiegeling zijn van wat wij als aannemer kunnen en waarin we gespecialiseerd zijn”, zegt operationeel directeur Marnix De Meyer. Naast het kantoor en de opslagruimte voor materieel, is er ook plaats voorzien voor een prefabafdeling. De nieuwe prefabricatieruimte voor beton en staal zal een verhoogde productiviteit opleveren samen met een verbeterd kwaliteitsniveau. Govaere heeft met de nieuwbouw van Konvert en de uitbreiding van Hotel Damier, enkele mooie referenties in portefeuille.